Als spil van de winkel is de fromaggista betrokken bij het volledige verkoopproces. Nog nooit van wrongel gehoord? Geen zorgen. Kaasmeester Gonnie zal je alles leren! Schrijf een brief waar de motivatie van afdruipt en mail naar info@kaashandelschollaert.be En wie weet: kies jij binnenkort mee kazen uit op beurzen, versnijd en verpak je ze in …
Smelt jij ook voor kaas in de oven?
Wij alvast wel! Niets beter dan een lekkere kaas in de oven op druilerige en kille dagen. Onze favoriet is de Vacherin de Mont d’Or: een unieke zachte kaasspecialiteit uit de Jura van Vaud. Deze seizoenskaas wordt al meer dan 100 jaar op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt en is verkrijgbaar vanaf eind september tot april. In traditionele rijpingskelders ontplooit hij een delicate, milde smaak waarbij zijn mantel van inlands dennenhout zorgt voor de typische toets van tannine. Vacherin de Mont-d’Or AOP wordt gemaakt van gethermiseerde koemelk en past perfect als dessertkaas of als warme, in de oven bereide kaas met aardappeltjes of knapperig brood bij.
Een heerlijk klassiek en eenvoudig recept vind je hier.