“Onze beste reclame? Herinneringen aan een gezellige avond met vrienden en familie, waarbij onze lekkere kazen op tafel stonden!

Kaasmeester Gonnie Schollaert

Over ons

Al bijna 55 jaar lang Meesters in kaas

In de Rooigemlaan 1 te Gent vind je onze kaashandel met een gepassioneerde 2de generatie aan het roer. Een ruim aanbod van ambachtelijke, biologische en rauwmelkse kazen vormen het hart van de onderneming van Gonnie Schollaert.

Kaasliefhebbers ontdekken bij ons de lekkerste kazen uit binnen- en buitenland. De kaaswinkel is een plaats waar de ambacht van lokale boeren de weg vindt naar avontuurlijke fijnproevers. Onze klanten worden graag verrast met nieuwe smaken. Door de producenten te bezoeken en nieuwe kazen te ontdekken op verschillende beurzen in binnen- en buitenland, proberen we een gevarieerd assortiment aan te bieden. Omdat de juiste rijping zorgt voor een optimale smaak, rijpen we onze kazen in rijpingscellen.

“Achter elke kaas zit een verhaal, een producent en een volledig productieproces. De meest opmerkelijke weetjes geef ik graag mee aan mijn klanten. Ook over de smaak van elke kaas geef ik een beschrijving. Zo help ik de klant mee om een gewenst assortiment te kiezen uit de meer dan 300 kazen die we in huis hebben.” dixit Kaasmeester Gonnie Schollaert.

Hou je van lekker eten & gezellige avonden met vrienden en familie? Denk dan even aan onze kaaswinkel voor je volgende gelegenheid. Niets zo makkelijk als een kaasschotel op tafel zetten en starten met smullen. Kom op culinaire ontdekking en verras je gasten… Tot binnenkort!

Zaakvoerster en Kaasmeester Gonnie Schollaert

Kaasschotels, Raclette, Kaasfondue, Tapasschotels, Vleesschotels, Ontbijtmanden, Mini sandwiches, Delicatessen & Dranken

Onze kwaliteitsgarantie

Waarom onze kazen verkiezen boven deze van de supermarkt?

Wel, wij onderscheiden ons van de supermarkten op twee vlakken: ten eerste bieden wij een veel uitgebreider en exclusiever assortiment aan ambachtelijke, rauwmelkse kazen. Deze worden dus niet industrieel gemaakt en bestaan uit rauwe, niet-gepasteuriseerde melk (alle bacteriën, dus ook de goede, zijn nog aanwezig). Ten tweede worden de kazen bij ons in onze rijpingscellen gerijpt (ofte geaffineerd in het vakjargon) tot ze à point staan. Lees: het punt waarop de kaas perfect gerijpt en dus het lekkerst is. En ten slotte, voor de klant met een hart voor lokaal ondernemen: wanneer je bij ons kazen koopt dan steun je een Gentse lokale handelaar. Dankjewel daarvoor!

“Onze kaaswinkel is een plaats waar de ambacht van lokale boeren de weg vindt naar avontuurlijke fijnproevers.

Kaasmeester Gonnie Schollaert

Onze winkel