Nieuws

Kaasplanken, dé specialiteit van het huis

Bent u een echte kaasliefhebber, op zoek naar specialiteitskazen om uzelf of uw gasten te verrassen? Of wilt u een klassieke, tot in de puntje afgewerkte kaasplank voor uw familiefeest? Zonder uitzondering maken wij elke kaasplank met liefde, zorg en vakmanschap klaar. Dat merkt u meteen aan de juiste rijpheid, de ruime porties en de …

Kaas met hennepzaden, mmm…

– Heb je deze lekkerd al gespot? De Hanfmutschli is een Zwitserse ambachtelijke kaas met hennepzaad. Heerlijk tijdens de frissere dagen! – Deze kaas werd 15 jaar geleden geproduceerd in the Emmental regio van Centraal Zwitserland. Het unieke aan deze kaas is dat er hennepolie en geroosterde hennepzaadjes in de kaas verwerkt zijn. Op de korst …

Onze visie, kort en bondig

– Welke kernwoorden staan centraal bij ons? – Als gespecialiseerde Gentse lokale ondernemer staan we erop om kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Het liefst van al hebben we dat onze producten een biologische, eerlijke afkomst hebben en dat ze het resultaat zijn van originele ambachtlui. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk gezelligheid en genot op tafel te …

Kazen kiezen op de kaasbeurs

– Ook dit jaar was de kaasbeurs weer DIK in orde – Wij trekken geregeld naar kaasbeurzen om nieuwe kazen te proeven en om vervolgens de lekkerste specialiteiten in de winkel aan te bieden. Ook dit jaar hebben we weer een top kaasbeurs bijgewoond te Brugge. We hebben bijzonder veel kaasjes geproefd… én goedgekeurd!  We …

Geitenkazen Jacquin et Fils

– “Het zouten van de ‘Selles sur Cher’ geitenkazen van Jacquin et Fils”, 4e generatie ambachtelijke kaasmakers sedert 1947. – Voor de liefhebbers: deze geitenkaas heeft blauwe schimmels aan de buitenzijde. Ze ontstaan op natuurlijke wijze na het aanbrengen van gezouten houtskool. Dit proces zie je op de foto. De ‘Selles sur cher’ heeft een AOP-label …